Реновиране учионице у основним школама и поклони за све ђаке - прваке
  • 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Реновиране учионице у основним школама и поклони за све ђаке - прваке

Сваке године у мркоњићким основним школама организује се пријем за првачиће. Тим поводом начелница општине Дивна Аничић, са сарадницима посјетила је ОШ „Вук Караџић“, Бараћи, подручна одјељења у Подрашници и Ораховљанима, ОШ „Бранко Ћопић“, Бјелајце и ОШ „Иван Горан Ковачић“, те пожељела првачићима срећан почетак школовања и уручила скромне поклоне.

Ученици старијих разреда у свим школама, као добродошлицу у школске клупе, првацима су приредили пригодан програм.

 „Свим првацима желим да буду добри ученици и добри људи, а ми ћемо се трудити да стварамо што боље услове за њихово школовање. Иако основно образовање није у нашој надлежности, издвојили смо намјенска средства за реконструкцију основних школа. За почетак нове школске године припремали смо учионице и школске објекте, па је тако  реконструисан  и објекат ''мале школе'' у  ОШ „Иван Горан Ковачић“ , који је један од  најстаријих школских објеката“, изјавила је начелница Дивна Аничић.

У наведеној школи санирани су мокри чворови и учионице за шта је из буџете општине издвојено 12.680КМ.

Директор школе ПредграгЂуза је истакао да је у наредном периоду планирана и реализација пројекта енергетске ефикасности у објекту ''велике школе''.

 

„Ако успијемо да у скорије вријеме реализујемо планирани пројекат енергетске ефикасност у објекту „велике школе“, а којим је предвиђена велика санација комплетног објекта оствариће се значајна уштеда средства за гријање'', рекао је  Ђуза.

Ове године из буџета општине и Владе РС финасирани су пројекти санације крова у ОШ „Вук Караџић“, подручно одјељење Подбрдо, пројекат енергетске ефикасности у ОШ „Петар Кочић“, те кречење и уређење учионица у ОШ „Бранко Ћопић“, Бјелајце“.

 

 

 

  • 7.9.2017. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD