Реконструкција споменика и помен погинулим борцима Граца
  • 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Реконструкција споменика и помен погинулим борцима Граца

Парастосом и полагањем вијенаца на реконструисаном спомен обиљежју у Грацима одата је почаст за дванаест бораца са овог краја који су дали живот за стварање Републике Српске и одбрану слободе српског народа.

 Након парастоса на спомен обиљежје, представници општине Мркоњић Град,  Општинске борачке организације,Удружења породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила,  породице погинулих и мјештани одали су почаст и положили вијенце на споменик страдалим са овог краја.

Споменик у Грацима је један од првих споменика саграђених на подручју општине Мркоњић Град, који је подигнут у помен 12 погинулих бораца ВРС са овог краја. Средствима општине Мркоњић Град и Владе Републике Српске уложена су средства за  обнављање овог споменика.

„На овај начин показујемо да ови борци никад неће бити заборављени. Током ове године на споменику су урађени радови на самом споменику и на уређењу дворишта и ограде око споменика. Такође, планирана је уградња гранитних плоча на зидове на којима стоје мермерне плоче погинулих бораца и асфалтирање прилазне стазе до споменика“ изјавио је предсједник Мјесне заједнице Граци Ратко Лазендић.

 

 


  • 8.9.2017. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD