Јован Пролић представљао БиХ на Европском првенству у џуду

Петнаестогодишњи Јован Пролић из Мркоњић Града представљао је БиХ на Европском првенству у џуду, које је одржано од 25. до 27. јуна у граду Теплице у Чешкој. Пролић је освојио 17.мјесто( у категорији до 60 килограма). На Европском првенству је учествовало 379 такмичара из 40 земаља.

Професорица Ружица Кокеза, која је спремала младог спортисту за такмичење, каже да је задовољна постигнутим резултатом и да је ово такмичење било велики подстрек у њиховом раду.

„Надамо се да ће ово бити велики подстрек у нашем даљем раду и остваривању још бољих резултата. Желимо, прије свега, да се захвалимо нашој општини и начелнику Тегелтији, јер су нам омогућили одлазак и учешће на једној оваквој смотри најбољих џудиста Европе”, рекла је Ружица Кокеза.

Иначе, успјех овог дјечака  је још већи када се зна да он није само понос Џудо клуба „Aтос”, већ и Основне школе „Иван Горан Ковачић”, коју је завршио са одличним успјехом.

Захваљујући одличним оцјенама Пролић је успио да упише Гимназију.

 Џудо тренирам већ седам година и учествовао сам на бројним турнирима  на којима сам освојио 58 медаља. Мислим да је за то највише заслужена професорица Ружица, која је својевремено била најбоља џудисткиња у бившој Југославији. Она ме тренира и припрема за такмичења”, рекао је Пролић.

Он је додао да је ова година за њега била изузетно успјешна, јер је освојио прво мјесто у БиХ у категорији кадета, а ишао је и на Европско првенство.

Учествоваће и на  Балканском првенству, које ће се одржати 13. августа у Кикинди.

Његови родитељи му дају подршку и поносни су што је Јован одличан ученик и што ће образовање наставити у мркоњићкој Гимназији.

 

 

 

  • 2.7.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD