Отворен камп Црвеног крста

У Туристичком центру Балкана синоћ је отворен 13. омладински камп ''Балкана 2010'', који ће трајати од 20. до 29. јула. Камп заједнички организују Црвени крст Републике Српске и Општинска организација Црвеног крста Мркоњић Град. Први камп је организован прије 13 година и од тада се традиционално организује боравак младих црвенокрсташа на овом мјесту.

У кампу, који ће трајати девет дана, борави  100 чланова омладине Црвеног крста Републике Српске из осам  региона ове организације. Ту су и млади из Црвеног крста  Србије и Црне Горе.

Камп је отворио генерални секретар Црвеног Крста РС Сванимир Ђокић, а свечаности су присуствовали генерални секретар Омладинског савјета РС Бојан Гребенар, директор Фонда дјечије заштите РС Момир Топић, представник Републичке дирекције робних резерви Милорад Трнинић, предсједница Скупштине општине Мркоњић Град Дивна Аничић, представници Министарства за породицу, омладину и спорт РС, те представници Црвеног крста Шпаније.

''Задовољни смо условима које имамо на Балкани, јер је овај камп један од најбољих на нашим просторима. Полазници кампа су показали велико интересовање за курсеве гдје могу да науче доста тога  новога и корисног'', рекао је генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сванимир Ђокић. Додајући да ће полазници кампа обрадити шест курсних цјелина. Ријеч је о првој помоћи,  реалистичком приказу стања повреда и обољења, спашавања на води, анимацији, руковођењу и дисеминацији, екологији и репродуктивном здрављу.

Осим у курсевима, млади на Балкани имаће и садржајан спортски и културно-забавни живот.

Пројекат су подржали  Министарство породице, омладине и спорта РС и општина Мркоњић Град.

  • 21.7.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD