Обука начелника и штабова цивилне заштите Мркоњић Града, Маглаја и Ливна

У Сарајеву је одржана обука за начелнике и штабове цивилне заштите Мркоњић Града, Маглаја и Ливна о систему заштите и спашавања.

 

Циљ пројекта је јачање капацитета за смањење ризика од катастрофа у партнерским јединицама локалне самоуправе, с посебним фокусом на рањиве категорије становништва.

Кључне активности које ће бити спроведене односе се на институционализацију софтвера Систем за анализу ризика од катастрофа за процјену ризика на локалном нивоу, ажурирање планова за процјену ризика на локалном нивоу, ажурирање Планова за заштиту и спашавање, израду приручника за реаговање у катастрофама и обуке за управљање катастрофама за начелнике општина и штабове цивилне заштите.

Поред представника поменуте три општине, обуци су присуствовали представници Министарства безбједности Босне и Херцеговине, Чешке амбасаде, Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске и Федералне управе цивилне заштите.

Обука је организована у оквиру пројекта “Јачање отпорности на катастрофе у општинама  Мркоњић Град,  Маглај и Ливно,који финансира Република Чешка, а реализује УНДП у сарадњи са јединицама локалне самоуправе.

Пројекат ће бити завршен практичном вјежбом у Мркоњић Граду, наредног мјесеца.

 

  • 27.5.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD