Пријем поводом успона на Елбрус

Припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) Министарства унутрашњих послова Републике Српске Славко Радановић био је на пријему у Општини Мркоњић Град који је организован поводом његовог одласка у Русију и похода на Елбрус.

 Елбрус је неактиван вулкан и највиши врх Европе и Русије са надморском висином од 5.642 метра  који је смјештен на западном Кавказу. У експедицији поред Радановића учествују и припадници Специјалне бригаде војске Србије.

„Циљ експедиције је да се захвалимо и поклонимо жртвама старадалачке историје српског народа, свима онима  који су страдали у периоду од Косовског боја до данас. Налазимо се у данима када се обиљежава Церска битка која је била прва савезничка побједа у Првом свјетском рату“, истакао је Радановић.

Начелница општине Дивна Аничић поручила је да ће општина увијек подржавати младе, паметне и успјешне људе. „Он је понос Мркоњић Града, понос Републике Српске, промовисан је као најмлађи официр у војсци Србије, надам се да ће и даље наставити са школовањем и напредовањем у оквиру своје службе“, рекла је Аничићева.

Општина Мркоњић Град подржала је експедицију са новчаним износом у висини од 500.00 КМ. Поред општине поход су подржали „МГ МИНД“ и НМС ПРОМЕТ“.

  • 28.5.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD