Обиљежено 27 година од погибије мркоњићких полицајаца

У Полицијској управи у Мркоњић Граду данас је служен парастос, положени вијенци и прислужене свијеће поводом 27 година од погибије 20 мркоњићких полицајаца убијених у Шебезима, недалеко од села Лисковица.

Начелник мркоњићке Полицијске управе Милан Милекић рекао је да је на овај начин одата почаст припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске који су на данашњи дан 1992. године у одбрамбено-отаџбинском рату дали животе за одбрану Републику Српску.

"На овај начин присјећамо се њих и њихове жртве. Њихова дјела не смију никада бити заборављена", истакао је Милекић.

Отац погинулог полицајца Васо Караћ захвалио је представницима Полицијске управе што нису заборавили своје другове и дан када су своје животе за слободу.

Овом чину су, осим представника Полицијске управе и породица погинулих и несталих полицајаца, присуствовали и представници општине Мркоњић Град, Борачке организације и Удружења логораша.

Представници полиције и породица погинулих полицајаца положили су цвијеће и на спомен-обиљежје у Шебезима.

Хрватске паравојне формације и муслиманске "Зелене беретке" из Јајца су, из засједе, 13. јуна 1992. године у Шебезима код Лисковице убиле 20 полицајаца из Мркоњић Града, док се двојица воде као нестали.

  • 13.6.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD