Концерт у част музичара Радована Јотића Менте

У Мркоњић Граду одржан је концерт и промовисан ЦД "Менто ин меморијам", посвећен локалном музичару Радовану Јотићу Менти.

Један од организатора овог дружења Милорад Ковачевић рекао је новинарима након синоћњег концерта да су Ментини пријатељи дошли на идеју да заврше његов ЦД на којем се, осим његових, налазе и пјесме других музичара.

"Његови пријатељи музичари снимили су ЦД у његово име и на њему су двије Ментине пјесме, а и ја сам извођач једне иако нисам у свијету музике", истакао је Ковачевић.

Предсједник Омладинске организације "Центар" из Мркоњић Града Бобан Ђурић рекао је да је у Мркоњић Граду, али и шире Мента оставио траг, који је много већи него што се у овом тренутку може наслутити.

"Ментини пријатељи посветили су 12 пјесама њиховом заједничком времену и ово је јединствен пројекат у БиХ зато што још никоме од музичара није у част снимљен овакав албум", истакао је Ђурић.

Радован Јотић Менто био је музичар, компоновао и писао пјесме, бавио се новинарством, а био је и предсједник Удружења за промоцију слободних медија у БиХ.

Промоцију ЦД-а и концерт организовали су Омладинска организација "Центар" и Удружење грађана "Радован Јотић Менто".

  • 19.9.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD