Одржан 18. састанак Привредног савјета

Данас је одржан осамнаести састанак Привредног савјета, који је водила начелница општине и предсједник Привредног савјета Дивна Аничић.

Разматрано је шест тачака Дневног реда, а највише пажње су привукле Информација о експлоатацији природних ресурса на подручју општине у 2018. години и Информација о пословању привреде у 2018. години. Констатовано је да значајни природни ресурси на подручју општине нису искориштени онако како би требало.

Начелник Одјељења за привреду и финансије Томислав Тодоровић рекао је да Мркоњић Град располаже значајним природним ресурсима и у области шумских површина, рудно-минералних налазишта, хидропотенцијала и бројних других.

Он је навео да на основу концесија које се углавном односе на кориштење водних потенцијала у сврху производње елктричне енергије и рудно-минералних налазишта у буџету општине Мркоњић Град годишње буде прикупљено око милион КМ.

"Највећи дио тих средстава носе ''Хидроелектране на Врбасу'' које у зависности од производње пуне буџет од 800.000 КМ, а некад и више од милион КМ", рекао је Тодоровић.

  • 20.9.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD