''Мјесец здравог одрастања''

Предавањем нутрициониста Др Драгане Стојсављевић и Др Љиљане Станивук испред Института за јавно здравство у нашем граду у организацији ЈУ Културно-спортски центар почео је ''Мјесец здравог одрастања''.

Овај пројекат има за циљ да укаже најмлађима на значај правилног начина исхране и опасности која долази од гојазности у самом развоју дјеце.

Одржана су предавања за ученике двије основне школе на тему „Здрав начин исхране“ и „Гојазност је опасност за мене“ са циљем да подигну свијест код ученика о правилном начину исхране.

Предавању је присуствовала је и начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић, која од почетка подржава овај пројекат, који се показао веома корисним и битним, како за дјецу тако и за њихове родитеље.

У оквиру пројекта  Др Милан Ћоћкало, данас је одржао  и предавање за ученике првог разреда Гимназије на тему „Пушење-болест-зависност“.

За дјецу основних школа сутра  (02.11.2019.)ће у просторијама „Спортске дворане- НОВА БАНКА“ бити организован адекватан преглед од стране физијатра Др Татјане Бошкић,  који ће у случају потребе указати на одређене слабости у развоју и потребу да се јаве доктору опште праксе како би се благовремено реаговало.

Такође у спортској дворани у недјељу 3. новембра планиран је рад са физиотерапеутом Младеном Вученовићем и подјела промотивних летака на којима ће бити приказане вјежбе за правилно одрастање, а које се могу радити свакодневно.

Након свега и на основу исказаних потреба биће израђен план активности за мјесец новембар са циљем да физичка активност буде један од најбитнијих приоритета код одрастања дјеце.

Генерални спонзор „Мјесец здравог одрастања“ – ОПШТИНА МРКОЊИЋ ГРАД  И НОВА БАНКА .

 

  • 1.11.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD