САРАДЊА ГАП-а и ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД ПО ПИТАЊУ МЛАДИХ

08.07.2011. године- У општини Мркоњић Град одржан је први састанак у оквиру активности које се односе на питања младих и равноправност полова. На састанку су присуствовали, координатори Гап-а, представници општинске административне службе, представник Савјета младих и око 20 представника младих од 15-30 година.

Општина Мркоњић  Град и Гап- Пројекат управне одговорности  настављају сарадњу у областима везаним за Унапређење потенцијала  у погледу имплементације  Закона о младима на локалном нивоу, о спровођењу омладинске стратегије и израде акционих  планова за имплементацију стратегије као и   Израде  и имплементације акционих планова за примјену Закона о равноправностти полова са посебним освртом на родно-осјетљиво буџетирање.

Гап и Општина Мркоњић Град су 2005. године потписали  Меморандум о разумијевању и од тада до данас су заједно одрадили неколико значајних пројеката важних за нашу локалну заједницу   као што су  (Изградња шалтер сале, библиотеке , доградња вртића „Миља Ђукановић“ , МАП- пројекат -Скенирање и дигитализација докумената, развој електронске библиотеке,  и друге…) .

„Сарадња по питању младих подразумијева рад на имплементацији омладинске политике општине и израду приједлога пројеката за младе за теме које они сматрају  као најважнијим. Обуком млади ће добити  практична  знања о раду са омладинским организацијама и административном  службом,  а све у сврху побољшања младих  и њиховог учешћа на локалном нивоу, „ изјавила  је службеник за питања младих у администартивној служби општине Ђурђица Шолак. 

Донатори овог пројекта су USAID, SIDA и Aмбасада Краљевине  Низоземске.

  • 14.7.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD