Позив на округли сто како подржати мале произвођаче у органској пољопривреди на локалном нивоу

Центар за економски и рурални развој (ЦЕРД) и Удружење „Уздравље“ из Мркоњић Града вас позивају на округли сто о ПГС Систему (Партиципативни Гарантни Систем -Participatory Guarantee Systems) – КАКО ПОДРЖАТИ МАЛЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ У ОРГАНСКОЈ ПОЉОПРИВРЕДИ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ.

Округли сто ће се одржати 12.12.2019. године од 13.00 до 16.00 часова у сали Омладинске организације "Центар", која се налази у Дому културе,  Светог Саве бр. 1, Мркоњић Град.

Округли сто има за циљ да прошири информације у вези ПГС-а у Босни и Херцеговини и да истражи моделе подршке за ПГС групе органских произвођача на локалном нивоу.

Кроз овај округли сто промовишемо ПГС системе у органској пољопривредној производњи, који су локално усмјерени системи осигурања квалитета и сертификују произвођаче засноване на активном учешћу заинтересованих страна и изграђени су на темељима повјерења, друштвених мрежа и размјене знања.

Више информација о округлом столу можете добити путем е-маила: office@cerd.ba  или телефонског броја 051 491 757. Будите слободни да нас контактирате.

За оне који долазе изван Мркоњић Града организатор сноси трошкове превоза, а за све учеснике обезбијеђен је ручак и освјежење, а своје учешће потврдите на следећи број телефона 065 710 833 - Борислав Ђурић.

ПГС систем подржава Швајцарска влада у оквиру пројекта Маркет Макерс.

  • 10.12.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD