Општини Мркоњић Град додијељен сертификат за успјешну реализацију пројекта медији и комуникације

Општини Мркоњић Град је на дводневном радном састанку одржаном 12. и 13. јула у Сарајеву у организацији ОСЦЕ-а додијељен сертификат за успјешну имплементацију иницијативе „Локално је примарно“ компоненте „Медији и комуникација“. Сертификат је начелници општине Дивни Аничић уручио Richard Wiliams директор ОСЦЕ-овог одјела за људску димензију. Сертификат је додијељен и ШИК радију за активно учествовање у реализацији ове компоненте.

 На састанку су учествовали и  општински службеници, представници цивилног друштва и локалних медија из 27 општина у БиХ који су учествовали у овом пројекту. Узимајући у обзир корист размјене искустава и сарадње између представника општина, цивилног друштва и медија који имају заједничке проблеме и потребе, учесници састанка су преиспитали поједине дијелове компоненте, укључујући иновативне праксе које су уведене током реализације компоненте, као и извјештавање у служби локалне заједнице и грађанско новинарство. Сертификат за успјешно имплементирање компоненте „Медији и комуникација“ осим Општине Мркоњић Град добило је још осам општина и то: Јајце, Широки Бријег, Петрово, Шамац, Град, Вишеград, Гацко, Купрес и Власеница. 

Након додјеле сертификата представници наведених девет општина презентовали су поједине дијелове компоненте које су успјешно реализовали. Тијана Рађевић Дрљача је презентовала искуство Општине Мркоњић Град у изради и имплементацији  стратегије комуникације и значај Локалних новости, као начина екстерне комуникације.

  • 15.7.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD