ТЕРЕНИ ЗА БУДУЋЕ ЂОКОВИЋЕ,ТИПСАРЕВИЋЕ...

У Мркоњић Граду у четвртак увече на употребу су предата два тениска терена. У изградњу терена уложено је 85 хиљада марака, а средства је обезбједила општина и Министарство породице, омладине и спорта РС. Тениски терени изграђени су у комплексу Спортког центра „Луке“. Подлога на теренима је од шљаке, а до краја године биће саграђене свлачионице и остали пратећи објекти.

Предајући терене на употребу начелник општине Дивна Аничић, истакла је да је мркоњићка општина једна од ријетких локалних заједница у Републици Српској, која је средствима из буџета финасирала изградњу терена, јер по правлу тe пројекте реализују се на принципу приватног партнерства.

„Одлучили смо се на овако један пројекат са жељом да нашој дјеци и омладини створимо услове да тенис могу тренирати у нашем граду. Предстоји нам да у овој и у наредној години саградимо и све пратеће објекте и уредимо терен око игралишта“ -рекла је Аничићева.

Предсједник Тениског клуба „Нец“ Милорад Качар истиче да су се чланови овог клуба обрадовали изградњи тениских терена, јер су до сада морали одлазити на трениге у Бањалуку и Јајце.

„Од непроцјењивог значаја је што су у нашем граду саграђени тениски терени. Међу дјецом и омладином постоји велики интерес за тенис и ја се надам да ће једног дана из нашег град стасати неко познато тениско име“-рекао је Качар.

Томе се нада и дванестогодишњи дјечак Владан Бороја, који тенис тренира двије године.

„Велики проблем нам је предстаљало што у нашем граду нисмо имали тениски терен, па смо морали одлазити на трениге у сусједна мјеста. Желим да једног дана постанем познат тенисер и да достигнем славу Нолета Ђоковића“-рекао је Бороја.

 

ЉЕТНА ШКОЛА ТЕНИСА-У организцији Тениског клуба „Нец“ наредних дана почеће љетна школа тениса.За рад школе општина је обезбједила 2.000 марака.

 

                                                                                                                           С. ДАКИЋ

 

       

 

                                                                                                           

 

  • 15.7.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD