УСКОРО КРАЈ РАДОВИМА НА ИЗГРАДЊИ ПЈЕШАЧКЕ СТАЗЕ УЗ ТРАНЗИТНИ ПУТ

Програмом капиталних инвестиција у групи САОБРАЋАЈ почела је „Изградња пјешачке стазе уз транзитни пут дужином од 1620 метара и ширине од 1,5 метар. Тачније, овај дио стазе ће се протезати од моста код сточне пијаце до семафора на транзиту код аутобуске станице.

„Пројектом је предвиђено  да се постојећи магистрални пут прошири за 0,5 м на страни  будућег тротоара како би се ријешио проблем површинске одводње. Стаза ће бити оивичена бетонским ивичњацима, асфалтирана и уређена према техничким  прописима пројекта.  На већем дијелу  дионице биће постављена  заштитна одбојна ограда која је такође предвиђена у пројекту. Са вањске стране тротоара, гдје буде потребе планирано је да се постави и ограда за пјешаке“ изјавио је начелник Одјељења за изградњу града и управљања имовином Ратко Ђуза. 

У склопу изградње пјешачке стазе било је потребно да се уради измјештање комплетне јавне расвјете на овој  дионици. 

На предвиђеним пјешачким прелазима планирано је да се постави саобраћајна сигнализација – трептачи- у циљу побољшања безбиједности пјешака. 

Иначе, становници Мркоњић Града овим пројектом добијају безбиједнију и функционалнију пјешачку стазу уз једну од најфрекфентнијих саобраћајница  на подручју општине Мркоњић  Град.

Радове, на изградњи изводи предузеће „Мркоњић путеви“ а вриједност радова износи  око 248.500,00 КМ.

Рок за завршетак радова  је крај августа 2011. године.

  • 22.7.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD