МИНИСТАР ФИНАНСИЈА И ДИРЕКТОРИЦА „ЕЛЕКТОКРАЈИНЕ“ У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ МРКОЊИЋ ГРАД

Фискална стабилност општине и улагања у обнову и изградњу електроенергетских објеката била је тема данашњег разговора министра финасија Зорана Тегелтије и директорице „Електрокрајине“ Секе Кузмановић са начелницом мркоњићке општине Дивном Аничић.

 Начелница општине је министра Тегелтију упознала да се општински буџет остварује предвиђеном динамиком и да општина на вријеме сервисира све обевезе према буџетским корисницима.

    Са представницима „Електрокрајине“ је постигнут договор да ово предузећe на партнерској основи помогне изградњу електро-мреже на простор гдје треба да се граде пословна зона „Подбрдо“ и „Рудићи-Кула“. Договорено је да за изградњу електромреже са по педесет одсто средстава учествује општина и предузеће „Електокрајина“.

      „Ми очекујемо да би радови на успостављану пословних зона и изградњи електромреже могли почети почетком наредне године. Дио новца који „Електрокрајина“ уложи у изградњу електронерегестких објеката општина би враћала овом предузећу од новца која обезбједи продајом пословних локација. За нас је овај договор од велике користи, јер је за општину  инвестиција у електроенергетске објекте у пословним зонама доста велика и ова помоћ „Електокрајине“ добро нам ће доћи да што рије отпоченемо са радовина на успостваљању пословних зона“ - рекла је Аничићева.

    Директорица „Електокрајине“ Сека Кузамановић, рекла је да општина спремна да обезбједи дио средстава за реконструкцију нисконапонске електромреже на подручју општине, која је у доста лошем стању.

     „Ми имамо снимљено стање и планове за реконструкцију нисконапонске мреже и настојећемо да што прије кренемо са реализацијом тих планова. Потребна су улагања и у санацију средњонапонске мреже и у изградњу нових трафо станица, јер имамо велике губитке на електронапонској мрежи, како бих обезбједили да сви потрошачи имају квалитено напајање струјом“-истакла је Кузмановићева.

 

                                                          С. ДАКИЋ

    

  • 26.7.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD