СЛАВА ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЈА

Становници општине Мркоњић Град низом садржаја обиљежили су славу општине Светог пророка Илију, који је уједно и слава 11.мркоњићке лаке пјешадијске бригаде.Вјерски обред, уз ломљење славског колача обављен је у понедјељак 01.августа на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића Мркоњића. Том чину осим делегације Владе РС, коју су сачињавали министри Нада Тешановић Сребренка Голић и Зоран Тегелтија присустовало је више хиљада становника мркоњићке, али и сусједних општина.

    Начелница општине Дивна Аничић посјетила је Мркоњићане на вријеме ратних страдања и разарања, на послије ратну обнову и планове развоја ове локалне заједнице, која  спада у ред развијених општина у Српској.

 „Уз рјешавање инфраструктуре, проритет у наредном периоду биће стварање услова за запошљавање што већег броја младих људи.Управо због тога настојећемо да што прије, а најкасније до краја наредне године изградимо и успоставимо Пословну зону „Подбрдо“ и „Рудићи-Кула“, како би потенцијални инвеститори имали могућност да у пословним зонама граде производне и пословне објекете.Један од приоритета нам је израда Регулационог плана Туристичког центра „Балкана“.Желимо да на Балкани створимо услове потенцијалним инвеститорима за градњу туристички и спортских објеката,.Желимо да Блакана постане истинскли туристички центар у Крајини“ - истакла је Аничићева.

    Министар финасија Зоран Тегелтија, који је у име Владе РС честитао славу Мркоњићанима нагласио је потребу да мркоњићка општина настави са даљим и још бржим развојем.

    „У Мркоњић Граду је много урађено, али пред свим становницима ове општине је још много посла и обавеза да ова локална заједница буде што развијенија и просперитетнија“ рекао је Тегелтија.

     Предсједник Борачке организације Милан Стеванић истако је значај бораца 11.мркоњићке лаке пјешадијске бригаде у стварању Српске.

    „Једанеста мркоњићка лака пјешадијске бригада, које је формирана 2.августа 1992.године бројала је 1700 бораца. Учестовала је на свим ратиштима , а њених147 бораца уградило је животе у темље Републике Српске, док се шетс бораца још увијек воде као нестали. Бригада је имала  635 рањених бораца“ -истакао је Стеванић.

Славско весеље на централном тргу у Мркоњић Граду својим наступом увеличали су чланови Трубачког оркестра Дејана Петковића и „Биг бенд“ из Ужица.

  • 4.8.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD