ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЗА ДОДЈЕЛУ ПЛАСТЕНИКА ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВИЂАЧИМА

Мркоњић Град 07.09.2011. године – У Агенцији за привредни развој општине уприличено је потписивање Уговора о додјели пластеника за седам пољопривредних произвођача са подручја општине Мркоњић Град.

Уговоре су потписали  директор Агенције Томислав Тодоровић и  пољопривредници који испуњавају све услове за бављење пластеничком производњом, а који су одабрани на основу Јавног позива.   

Вриједност укупног пројекта је 44.800.00 КМ односно цијена једног пластеника износи 6.400,00 КМ, укупне корисне површине 200 м2 .

Цјелокупна средства за финансирање овог пројекта из буџета је издвојила општина Мркоњић Град.

„Поред свих пројеката које је општина Мркоњић Град подржала  последњих година и који су везани за пољопривреду од дијељења садница воћа, лактофриза, канти за млијеко и слично ми смо се овај пут због захтијева наших грађана опредијелили за пластенике. Искрено се надам да ће ови пластеници добро послужити  нашим произвоћачима који живе на селу и који се искључиво баве пољопривредом“ рекла је начелница општине Дивна Аничић.

Пластеници се додјељују на период од 3 године уз контролу и надзор Агенције за привредни развој општине. Након тог периода пластеници прелазе у трајно власништво произвођача под  условом да је исти испунио све неопходне услове дефинисане Уговором.

Пластеник је добио и Божо Милановић из села Герзово „Пластеник ће мени и мојој породици добро доћи јер смо сви незапослени и управо тражимо да радимо и остваримо неку добит. Наш план за сада је да прво сијемо озиме културе (шпинат, зелену салату и бијели лук ) а касније и друго поврће овисно о годишњем добу“ рекао је Милановић. .  

Поред Боже Милановића, пластенике су добили: Каурин Гојко (Ораховљани)

Каурин Миле (Густовара), Комленић Горан (Котор), Еремија Недељко (Бјелајце), Милић Миле ( Брдо) и Радић Милован (Мајдан).

  • 8.9.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD