Забрањује се окупљање грађана на Балкани и Зеленковцу, те затварају дјечија и спортска игралишта

Општински Штаб за ванредне ситуације општине Мркоњић Град донио је данас наредбу којом се забрањује кретање и задржавања свим физичким лицима на шеталиштима  и излетиштима ТЦ ''Балкана'' и Еко зоне ''Зеленковац'', те затварају дјечија и спортска игралишта на градском подручју.

Командант Штаба Дивна Аничић рекла да је ова наредба донијета, јер је протекли викенд било много становника Бањалуке и околних општина на Балкани.

''Овакве исте мјере уведене су и у Бањалуци, па се током викенда очекује повећана фреквенција људи  који нам долазе из Бањалуке, а самим тим се ствара већи степен опасности'', рекла је Аничићева.

 Она је додала да ће се на подручју општине затворити дјечија и спортска игралишта, јер су окупљања постала учестала и масовна.

Све ове мјере донесене су са циљем спречавања ширења корона вируса.

Према подацима здравствене службе, у Мркоњић Граду епидемиолошка ситуација је под контролом, те је 26 лица под здравственим надзором, а у кућној изолацији су 134 лица.

До сада је 178 особа изашло из надзора и изолације. Шест лица се налази у карантину, а једно лице је позитивно на корона вирус и оно се налази у Студентском центру ''Никола Тесла'' у Бањалуци.

Наредбу можете погледати и преузети овдје

  • 2.4.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD