На евиденцији Завода за запошљавање стање задовољавајуће

Од почетка пандемије, односно од марта мјесеца до данас на евиденцији Завода за запошљавање у Мркоњић Граду  евидентирано је 28 лица која су остала без посла.

Од овог броја 13 лица је проглашено технолошким вишком, гдје је један послодавас из области трговине, док су остали појединачни случајеви. Преосталих 15  су лица којима је истекао уговор о раду, од чега је шест из једног предузећа, а  други су из области трговине на мало и неки појединачни случајеви.

Шеф филијале Завода за запошљавање у Мркоњић Граду Божана Марчета казала је да је у поређењу са градовима у окружењу стање задовољавајуће. ''Од ових 28 лица која су остала без посла због пандемије 24 има право на новчану надокнаду, док четири лица не могу оставарити то право'', рекла је Марчета.

Она је најавила и реализацију одређених Програма запошљавања у наредном периоду.

Начелник одјељења за привреду и финансије Томислав Тодоровић рекао је да је број запослених на подручју општине Мркоњић Град закључно са априлом 3.852 радника, што је за 62 радника мање него годину дана раније.

Тодоровић је истакао да би Скупштина општине до краја маја требала да усвоји Програм за привредни развој у оквиру којег се налазе и компоненте за запошљавање.

  • 19.5.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD