ПОЈЕДНОСТАВЉЕЊЕ ПОСТУПКА ИЗДАВАЊА ДОЗВОЛА ...

Општина Мркоњић Град је прва општина у  Босни и Херцеговини у којој је отпочела реализација пилот пројекта –SPIRA ''ПОЈЕДНОСТАВЉЕЊЕ ПОСТУПКА ИЗДАВАЊА ДОЗВОЛА ЗА ОСНИВАЊЕ И ПОКРЕТАЊЕ ПОСЛОВНИХ СУБЈЕКАТА''
Брза процедура за покретање занатско-предузетничке дјелатности је новост која је уведена закључком Владе РС од 15.02.2007. године.
Овај пројекат реализује општина Мркоњић Град у сарадњи са Владом Републике Српске и USAID-ом.

''Жеља нам је да на овај начин подстакнемо наше грађане за регистрацију властитог бизниса, као и да покажемо свим другим инвеститорима да могу  своју дјелатност регистровати  само за један дан. Брзом регистрацијом предузетник иде само на једно мјесто код подношења захтјева, пријема рјешења и остале документације,'' рекао је начелник општине Зоран Тегелтија.

Брза процедура – обавља се за један дан, предузетник иде на само једно  мјесто  код подношења захтјева, пријема  рјешења и остале документације.

Процедура је кориснички оријентисана –умјесто предузетника општински орган обавља све  радње у вези  пореске регистрације  и пријаве  код фондова  ПИО и  Здравственог осигурања.

Свеобухватна -поред добијања  рјешења за обављање дјелатности укључује и  добијање ЈИБ-а  од Пореске управе, као и пријаву код  Фонда ПИО и Фонда здравственог осигурања.

Увођењем овог поступка за добијање  рјешења за обављање дјелатности у општини Мркоњић Град знатно је унапријеђен  и побољшан квалитет услуга. 

  • 11.12.2007. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD