Завршени су радови на Пројекту изградње просторија за боравак дјеце

 У оквиру Дјечијег вртића ''Миља Ђукановић''  завршени су радови на Пројекту изградње просторија за боравак дјеце од једне до три године (јаслице). Вриједност овог пројекта је 150 хиљада марака, које је општина  обезбиједила путем Програма  капиталних инвестиција. У новоизграђеном објекту површине 100 квадрата моћи ће да борави 30 малишана.Објекат је опремљен савременом опремом која ће побољшати  услове рада васпитачима,  а дјеци пружити угоднији боравак.

 Према ријечима директора Тоде Милекића: -  ''У јаслицама тренутно има дванаесторо дјеце, која бораве од седам до петнаест и тридесет часова, у овом периоду акценат је стављен на дјецу узраста преко 1,5 године тако да ће у септембру бити организован рад по васпитним групама''. Цијена боравка износи стотину марака за један мјесец.  

 ''Поред овог објекта Општина је радила и на реконструкцији дјечијег вртића у Подрашници, а овим Програмом планирали смо изградњу дјечијег вртића у Бјелајцу, јер је то наша обавеза према онима који долазе'' рекао је начелник општине Зоран Тегелтија, који је јаслице предао на употребу.

Техничку документацију овог Пројекта урадило је  предузеће ''АРАГОСТА-ИНВЕСТ'' из Бањалуке, радове према пројектној документацији извело је грађевинско предузеће ''ЗИД-АРТ'' из Мркоњић Града, а опремање унутрашњег дијела вртића извело је привредно-услужно занатска задруга ''ПРИВРЕДНИК'' из Угљевика и предузеће ''ИТРИС' из Ариља. 

  • 11.12.2007. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD