ОО СНСД-а одржао конференцију за штампу

 Конференцију за штампу одржао је и ОО СНСД-а у Мркоњић Граду, на челу са Зораном Тегелтијом, предсједником ОО СНСД-а, Здравком Ковачевићем испред Клуба одборника СНСД-а и Бором Рудићем, послаником у Народној скупштини. Извршни одбор општинског одбора СНСД-а одржао је састанак на којем је разматрао наовонасталу  ситуацију која је резултат одлука вискоког представника за БиХ господина Мирослава Лајчака. Оцјена је да се оваквом одлуком ставара врло опасна ситуација у БиХ да се позиција српског народа постаје врло упитна са становишта њене будућности и перспективе за српски народ у БиХ .

- Извршни одбор ОО СНСД-а изразио је пуну подршку руководству СНСД-а на челу са господином Додиком и изразили смо спремност да урадимо све оно што је потребно што је по  процјени руководства странке како би се из ове ситуације изишли. Такође смо донијели одлуку да клуб одборника СНСД-а затражи сазивање ванредне сједнице СО Мрткоњић Град на којој би Скупштина општине Мркоњић Град, заузела своје ставове по свим овим питањима и како би на адекватан начин цјелокупну јавност наше општине упознали са овим одлукама  и шта они значе и за нас ,грађане општине Мркоњић Град, као и за цијели српски народ и цијелу Републику Српску – рекао је Зоран Тегелтија.

 Они такође поручују да ће сазвати и сједницу ОО СНСД-а на којо ће се разматрати ове информације, а послије тога ће ићи  и на јавне скупове са грађанима на коме желе грађане упознати са свим овим одлукама и посљедицама по овим одлукама. Тегелтија је истакао да у овом   тренутку одлуке саме по себи недјелују у нашој јавности толико забрињавајуће колико је сама позадина тих одлука и чињеница какве се све могућности отварају доношењем ових одлука.

 Процјена да се на овај начин поново ствара атмосфера из 1991.године када се дошло до прегласавања посланика из реда српског народа у тадашњој скупштини СРБиХ и сви смо свједоци тих догађаја који су посљедица тог прегласавања и потребно је предузети све мјере како се неби поново десило дасе српски народ доведе у ситуацију да се прегласава и да се донесе одлуке које су на штету не само српском народу него и свих грађана који живе у Републици Српској, истакао је Тегелтија.

Посланик у Народној скупштини Боро Рудић је рекао  да ће о ставовима извршног општинског одбора СНСД-а у Мркоњић Граду да упозна Народну скупштину РС, на посебној сједници везаној за ова догађања и пренесе став и пуну подршку Главном одбору странке за све мјере и потезе које је СНСД повукао на сједници Главног одбора.   

  • 11.12.2007. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD