Десети сабор Кола српских сестара одржан у Мркоњић Граду

Коло српских сестара „ Рођење Пресвете Богородице“ из Мркоњић Града било је домаћин десетог јубиларног Сабора Кола српских сестра, на којем су учествовале представнице 25 удружења из Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине и Брчко дистрикта.

Сабор је почео служењем литургије у Храму Светог Саве, да би након тога били  положени  вијенци на спомен-обиљежје масовне гробнице на градском гробљу.

Предсједница Кола српских сестара „ Рођење Пресвете Богородице“ из Мркоњић Града Биљана Еремија истакла је да је ово велики догађај за ово удружење као и за Мркоњић Град.

„Наш циљ је свакако заједничка сарадња свих кола, међусобна комуникација, размјена искустава о раду. Акценат се ставља на помоћ људима слабијег материјалног стања као и социјално угроженим породицама. Наше удружење тренутно има 35 активних чланица'', истакла је Еремија.

Љиљана Нешковић предсјеник  Кола српских сестара „Великомученица Текла“ са Пала истакла је да се рад овог удружења огледа у очувању традиције и обичаја као и пружању помоћи онима која је помоћ најпотребнија.

 Осим радног дијела Сабора, уприличен је и  културно-умјетнички програм.

  • 27.5.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD