Завршена дводневна инвестициона конференција у Републици Српској

4. Инвестициона конференција одржана је у Бања Луци и Мраковици 22-23. септембра 2011. године.

Дводневна конференција  окупила је преко 350 инвестититора из 20 земаља  са циљем привлачења  страних инвеститора  у Републици Српској.  На конференцији  је инвеститорима из цијелог свијета представљено  на десетине пројеката из  Републике Српске из области енергетике, металопрерађивачког сектора, туризма и прераде хране.

Општина Мркоњић Град је на Конференцији о страним улагањима у Републику Српску представила своје инвестиционе  потенцијале  у сва четири сектора, с тим да је посебан осврт ставила на металопрерађивачки сектор, унутар којег је представљена „Фабрика вијака „ а.д. Мркоњић Град. 

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић, рекла је да је овој локалној заједници потребан инвеститор, који ће покренути производњу у Фабрици вијака и наћи тржиште, напомињући да је држава  већински власник с 57 одсто капитала.

„ Ишли смо на тражење инвеститора за Фабрику вијака, с обзиром  на то да је у фабрици успјешно завршен стечај, да фабрика нема дуговања  ни према држави ни према радницима и да је сачувла своју имовину већим дијелом  одређени број машина . Фабрика посједује и одређене дозволе за рад које ће олакшати процедуру до новог инвеститора казала је Аничићева и нагласила да фабрика тренутно ради  у веома  малом обиму производње“ .

Када је ријеч  о туризму општина Мркоњић Град базирала се на Туристички центар „Балкана“. „У току је израда урбанистичког плана по којем ми можемо понудити земљиште и одређене смјештајне капацитете, пратеће објекте, спортске терене“  рекла је Аничићева. 

  • 3.10.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD