Одржана сједница Штаба за ванредне ситуације

У просторијама зграде општине Мркоњић Град вечерас је одржана сједница општинског Штаба за ванредне ситуације.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић је рекао да су на сједници расправљали о тренутној епидемилошкој ситуацији и о препорукама које  су прописане од Републичког кризног штаба. Такође је додао  да су разговарали о  потенцијалним локацијама гдје би се могла спроводити масовнија имунизација.

"Имамо индиције од Републичког штаба да бисмо ми могли постати центар за вакцинацију за сусједне општине, па смо разговарали и о могућим локацијама гдје би се то могло спроводити", казао је Вођевић. Позвао је све  надлежне службе које врше инспекцијски надзор да строго примјењују казнене мјере које су прописане од Републичког штаба за ванредне ситуације,  а све у циљу да би се  пандемија држала под контролом.

Епидемиолог у Дому здравља "Др Јован Рашковић" Милена Лукић је потврдила да од почетка пандемије вируса корона обољело 709 особа, а у посљедњих 12 дана  27 особа  и ситуација се компликује као и другим градовима и општинама.

"Повећан је број прегледа у амбуланти за респираторне болести и повећан је и број тестираних лица. Од броја тестираних, позитивних је око 50 одсто, што указује на тежину ситуације, а од тих 50 одсто позитивних,  25 одсто заврши на болничком лијечењу са тешком клиничком сликом", казала  је Лукићева  након вечерашње сједнице Штаба за ванредне ситуације. Додала је да је почела вакцинација и да је прошле седмице вакцинисано 50 грађана.

 

  • 20.3.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD