Стипендије за 166 студената

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић потписао је данас уговоре о стипендирању са 166 студената, а општина је из буџета за ове намјене издвојила 202.800,00 КМ.

Износ мјесечне стипендије за све године студија је 120 КМ, изузев студенте из породице погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије која износи 150 КМ.

Стипендије за студенте дефицитарних занимања, односно машинског факултета, физике и математике те рударско-геолошког факултета  износи 180 КМ мјесечно.

Нечелник Вођевић је рекао да је поносан на чињеницу да општина Мркоњић Град спада у сам врх општина у Републици Српској што се тиче стипендирања студената.

„ Ове године 166 студената је остварило право на редовну стипендију, с тим да још 15 студената са подручја наше општине користи стипендије са републичког нивоа из Фонда  „Др Милан Јелић“ навео је Вођевић.

Вођевић је рекао да општина ове године стипендира 10 студената више него прошле године и поручио студентима да буду добри људи и да улажу у своје  знање  јер се оно увијек исплати.

Студент друге године Економског  факултета Универзитета у Бањалуци  Анђела Пејић  захвалила је општини Мркоњић Град  што издваја значајна  средства за стипендирање студената којима је ово велика финансијска подршка као и мотив за учење и постизање што бољих резултата.

Од 2004. године, рачунајући и ову школску 2020/2021. За период од (16 година) биће исплаћено 3.236. стипендија.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 9.4.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD