Вакцинација „АСТРА ЗЕНЕКОМ“ за све заинтересоване грађане

У просторијама КСЦ „Петар Кочић“ Мркоњић Град, данас је организована вакцинација за све заинтересоване грађане вакцином "астра зенека".

Епидемиолог у  Дому здравља "Др Јован Рашковић" Милена Лукић рекла је  да је данашња имунизација спроведена без пријављивања пацијената у тим породичне медицине и да је заинтересованост грађана изнад очекивања.

"Важно је да нису имали симптоме инфекције вируса корона у посљедњих 14 дана и да нису били у контактну са особом позитивном на корону", истакла је Лукићева.

Она је додала да им је у плану да до краја мјесеца "астра зенеком" вакцинишу све заинтересоване, те да упоредо иде и вакцинација "фајзером", а сљедеће седмице очекују и вакцину "спутњик ве".

"До сада смо вакцинисали око 1.400 лица, сад идемо убрзаним темпом. Како нам се стабилизује епидемиолошка ситуација, тако убрзавамо процес вакцинације. Желимо да се што већи број људи вакцинише како бисмо септембар дочекали мирније и растерећеније", рекла је Лукићева.

Она је нагласила да се епидемиолошка ситуација стабилизује, да ковид амбуланта у Дому здравља и даље ради, али са знатно мањим притиском јер сада дневно буде по два до три случаја заражених вирусом корона, што је знатно мање у односу на прије 15-20 дана када је било и по 10 нових случајева.

 

 

 

  • 8.6.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD