Начелник Вођевић уручио електромоторна инвалидска колица Петру Ћојдеру и Здравку Ђурићу

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић уручио је данас електромоторна инвалидска колица за наше суграђане Петра Ћојдера и Здравка Ђурића, који су стопостотни инвалиди.

За набавку ових инвалидских помагала средства је обезбиједио начелник општине са буџетске резерве и наш суграђанин Младен Милановић Каја.

Начелник Вођевић је рекао да је у разговору са руководством Борачке организације Мркоњић Град  дошао на идеју да купи двоје електромоторних колица.

„ Нашим суграђанима Петру и Здравку су неопходна ова колица како би имали бољи квалитет живота“, нагласио је Вођевић.

„ Овом приликом се захваљујем господину Милановићу који је купио колица за Здравка, а ми смо из општинске управе купили колица за Петра“, додао је Вођевић.

„ Колица за Петра и Здравка коштала су око 6.000 КМ, а набавком колица  њих двојица моћи ће проводити више времена на отвореном и тим ће им бити доступне локације које то до сада и нису биле“ , рекао је Вођевић.

Петар Ћојдер /56/, који живи са супругом Радом /54/ у мјесту Бараћи је захвалио начелнику оштине и Борачкој организацији који су му донирали ова колица.

„Ова колица значиће ми много, јер ће ми омогућити лакшу комуникацију с људима “, истакао је Ћојдер.

Здравко Ћурић /63/ је захвалио донатору, односно бившем послодавцу Милановићу, начелнику Вођевићу, Борачкој организацији и медицинској сестри Мири Стојчић који брину о њему и његовом здрављу.

„Пуно ми значе ова колица, шеснаест мјесеци сам лежао непокретан, а сада са овим колицима  могу отићи чак и до града“, рекао је Ђурић.

                                                                                                                              

  • 11.6.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD