00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

04. фебруар, 2024.

СЊЕЖАНА ПИСАРИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ОПШТИНЕ У ПРОШЛОЈ ГОДИНИ

За најбољег спортисту општине Мркоњић Град у 2023. години проглашена је атлетичарка Сњежана Писарић, члан Атлетског клуба "Маратон" из Брчког.

Друго мјесто припало је фудбалеру "Слободе" Предрагу Зекановићу, док је на трећем мјесту кошаркаш клуба "Младост" Ђорђе Алексић.

Писарићева, која је једна од најбољих маратонки у Републици Српској и БиХ, рекла је новинарима након вечерашњег проглашења најбољег спортисте, да јој је ова награда најважнија и најдража.

Она је захвалила општини и жирију за добијену награду али и свом колективу и породици који јој дају подршку и имају разумијевања.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић истиче да они воде рачуна о својим спортистима и спортским колективима, те да су за све обезбиједили награде.

Титула најуспјешнијег спортског колектива у прошлој години припала је Кошаркашком клубу "Младост".

Најперспективнији млади спортисти су члан ЖОК "Балкана" Ева Рољић, одбојкаш ШО "Смеч" Вукашин Томић, фудбалер Душан Травар, кошаркаш Дејан Вученовић, члан кик-бокс клуба "Тигар" Лазар Радмило, џудиста џудо клуба "Атос" Дарио Гашић, те чланови Стонотениског клуба "Мимоза" Марија Марковић и Саша Костић.

Постхумно су додјељена признања за истакнуте спортске раднике Миладину Рмушу и Горану Љубоји.

За најбоље спортисте обезбијеђене су дипломе, пехари и новчане награде.

Проглашење најбољег спортисте општине Мркоњић Град је једна у низу манифестација које се организују у оквиру обиљежавања 4. фебруара - Дана општине.

Подели: