00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

НА МЕЂУНАРОДНОМ КОНКУРСУ ЉУБАВНЕ ПОЕЗИЈЕ УЧЕСТВОВАЛО 250 ПЈЕСНИКА

Клуб умјетничких душа из Мркоњић Града, у сусрету Дану заљубљених, организовао је књижевно вече на којем су промовисани награђени радови 23. Међународног конкурса љубавне поезије "Пјесма над пјесмама", на којем је учествовало 250 пјесника свих старосних доби.

Конкурсу "Са љубави твојом", према мотивима пјесме "Љубав" персијског пјесника Омара Хајама, подијељен је у три старосне групе - "афирмисани пјесници", "младе наде" и "свици љубавне поезије".

 

Предсједник Клуба умјетничких душа Слободан Ћоћкало изјавио је новинарима да је главна награда на овом конкурсу ове године припала пјеснику Борису Лазићу, доктору славистичких наука који живи у Паризу.

"Борис је један од најперспективнијих и најбољих пјесника, слависта, преводилац и врстан познавалац материје. Пише поезију, прозу, есеје и критику, преводи. Пјесма је из његовог најновијег љубавног романа `Тамо далеко` који још није објављен, тако да смо се одлучили да управо њему ове године додијелимо награду", рекао је Ћоћкало.

 

 

У категорији "афирмисани пјесници" прву награду за "Љубавну пјесму" добила је Невена Милосављевић из Звечана, другонаграђена је Бојана Кулиџан Громовић из Новог Сада, док је трећа награда припала Нађи Бранков из Вршца.

У категорији "младе наде љубавног пјесништва" прву награду је освојила Милица Мирјанић из Лакташа, другонаграђена је Милица Јефтић из Руме, а трећу награду добио је Петар Орловић из Крагујевца.

У категорији "свици љубавног пјесништва" првонаграђена је Јована Глиџић из Ниша, друго мјесто дијеле два пјесника - Јаглика Дацић из Подгорице и Виктор Ранковић из Лајковца, док је трећа награда припала Јелени Живојиновић из Белог Потока.

Подели: