00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

19. фебруар, 2024.

Посјета предсједнице Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске општини Мркоњић Град

Начелник општине Драган Вођевић разговарао је данас са Исидором Граорац, предсједницом Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске и Здравком Караћем, представником општинске Организације.

Теме састанка биле су сарадња локалне заједнице са организацијом, која се овим изузетно сложеним хуманитарним питањем.

Начелник општине Мркоњић Град истакао је да се шеснаест лица из Мркоњић Града воде као нестали.

„Општина Мркоњић Град пружиће пуну подршку и пројекту Фондације „Визуелни архив српског страдања“, која у сарадњи са Републичком организацијом породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, а под покровитељством и уз подршку предсједника Републике Српске биљежиће свједочанства о српском страдању. Један о центара биће отворен и у Мркоњић Град“, рекао је Вођевић.

Исидора Граорац је рекла да је ово једна у низу посјета локалним заједницама са циљем да се јавност подсјети и упозна са свим оним што ова организација ради, о активностимa у протеклом периоду, као и плановима за наредни период.

„Једно од најважнијих питања, како на републичком, тако и на локалном нивоу јесте питање тражења несталих. Сигурна сам да сваког становника Мркоњић Града највише боли то што бројни злочини немају судски епилог“, истакла је Граорац.

Подели: